Wat je nodig hebt om te vissen?

Het voorjaar is begonnen, de zon schijnt, de temperatuur stijgt en de natuur komt tot leven. Een heerlijke tijd om lekker aan de waterkant te vertoeven. In de meeste parken zie je dan ook de eerste vissers hun geluk proberen. Ook jij wilt misschien eens een dag lekker aan de waterkant zitten om het eens te proberen, maar waar moet je beginnen?

Als beginnende visser heb je eigenlijk niet veel nodig. Een simpele hengel, dobber, een schepnetje en wat aas is al voldoende. Op internet zijn er veel verschillende sportviswinkels die je graag verder helpen. Om je alvast op weg te helpen, hebben we enkele praktische tips op een rij gezet.

Wat voor hengel?

Voor een beginnende visser raden we aan om te beginnen met een vast stok. Dit is telescopische (uitschuifbare) hengel die je makkelijk in kunt gebruiken. Je zal ook veel hengels met een vismolen tegenkomen. Voor de beginnende visser adviseren we dit niet direct te gebruiken. Het is een veel technische manier van vissen, met de kans dat lijn al snel in de klit komt te zitten. Zonde om al snel gefrustreerd weer huiswaarts te keren. 

Wat voor tuigje?

Een vaste hengel wordt meestal gevist met een dobber-montage. Aan deze montage is een uiteraard een dobber bevestigd, met enkele loodjes en een haak. Meer niet. De loodjes zorgen dat de dobber rechtop in het water staat en makkelijk door een vis onder te trekken is. Gelukkig is het niet nodig dit zelf uit te zoeken, want er zijn kant-en-klare tuigjes beschikbaar. Je hoeft enkel te zorgen dat de dobber op de juiste diepte wordt ingesteld. Dit kan je eenvoudig doen, door de laatste richting de haak bij elkaar te schuiven. Vervolgens laat je de dobber in het water zakken. Als deze op het water blijft liggen, dan zal je de dobber meer naar de haak moeten schuiven. Gaat de dobber bijna onder, dan zal je de dobber juist van de haak af moeten schuiven. Uiteindelijk zal de antenne van de dobber een stukje boven water steken. 

Wat voor aas?

Als aas kan je eenvoudig brood gebruiken. De meeste kleine vissoorten nemen dit makkelijk op. Ook kan je maden gebruiken of ga op zoek naar wormen in de tuin of perkje. Met al deze aassoorten kan je leuk vis vangen. Succes! en tot aan de waterkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *