Goed zittende schoenen voor sportieve uitjes

Goed zittende schoenen voor sportieve uitjes

Ben je van plan om binnenkort wat sportieve uitjes te doen en heb je nog nieuwe schoenen nodig? Ga dan eens niet voor de standaard Nike of Adidas sneakers, maar kies eens voor iets anders. Deze merken maken schoenen en pretenderen dat deze schoenen comfortabel zitten. Echter kan dat niet echt met alleen een lengtemaat. Een lengtemaat zegt namelijk alleen wat over de lengte van de schoen, terwijl de breedte van de schoen ook zeer belangrijk is. Deze bepaalt namelijk hoe goed de schoen aansluit aan de voet. Een te krappe schoen zorgt ervoor dat de schoen knelt terwijl een te brede schoen ervoor zorgt dat je uit de schoen glipt. Beide gevallen zorgen er in ieder geval voor dat je schoen niet lekker zit.

Hoe bepaal je de breedtemaat

Nu we weten dat niet alleen de lengtemaat, maar ook de breedtemaat van groot belang is, is het ook belangrijk om te weten hoe je de breedtemaat van je voeten opmeet. Dat is extra belangrijk omdat niemand ooit schoenen koopt met een breedtemaat. Logischerwijs hebben we dan geen idee wat de juiste maat is. Het vervelende is dat de breedtematen van schoenen vaak bepaalt worden op basis van letters in plaats van cijfers, terwijl je logischerwijs je voeten wel opmeet in cijfers. Om te bepalen tot welk cijfer je moet komen is het van belang dat je de gemiddelde breedtemaat van je voeten weet. De gemiddelde breedtemaat van een voet in Nederland is 26 cm. Zit je daar ver boven dan kies je een extra brede schoen. Zit je eronder, dan ga je voor een smallere schoen.

Welke merken verkopen schoenen in breedtematen

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, noemt bijna geen enkel merk de breedtemaat van hun schoenen. Toch zijn er een aantal kleine Nederlandse merken die dat wel doen. Bijzonder genoeg zijn dit stuk voor stuk kleinere merken, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat de merken pas sinds kort echt goed geluid aan het maken zijn. Je kunt hierbij denken aan Xsensible Stretchwalker, Durea of Gijs. Kleinere Nederlandse merken die kwaliteit en kunde nog echt hoog in het vaandel hebben staan.

Succes

Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken van een nieuw paar lekker zittende stappers en hoop dat je met de tips uit deze blog het beste en lekkerst zittende paar schoenen ooit kunt vinden. Ik wens je heel veel succes en wens je veel veilige kilometers toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *