Verschillende vormen van verslaving

Het idee van dat elke verslaving hetzelfde is ontzettend fout en gevaarlijk, net zoals dat geen enkel persoon hetzelfde is. De verslaving zal dan ook afhangen van de persoon, er zijn wel zeker grote lijnen die vaker naar voorkomen bij meerdere mensen. Hier worden er een paar besproken om zo ervoor te zorgen dat mensen het onderwerp verslaving beter begrijpen.

Vrienden

Het idee dat je door groepsdruk als ware aan een verslaving komt is niet helemaal te maken maar vrienden die veel drugs doen kunnen zeker een effect hebben of jij als persoon uiteindelijk moet gaan afkicken van wiet. Sommige vriendengroepen zijn dan ook puur samen om iets van drugs te gebruiken. Het is belangrijk dat je als vriend van iemand die drugs gebruikt duidelijk maakt wanneer jullie chillen niet alleen gaat om drugs te gebruiken. Het uitvoeren hiervan zal voorkomen dat er een patroon ontstaat en dus je snel naar een verslaving toe gaat.

Feestjes

Het pilletje op een festival gebruiken is steeds populairder, je ziet dan ook snel dat mensen niet meer naar bepaalde feesten gaan zonder drugs te gebruiken. Nou zijn er zeker genoeg mensen die 3 a 4 keer per jaar een groot feest pakken en hierbij dan ook drugs gebruiken. Jammer genoeg zijn er ook mensen die omslaan naar het elke week een festival opzoeken om maar voor zichzelf te kunnen zeggen dat zij als persoon alleen drugs gebruiken op feesten. Het gevaarlijke hiervan is dat het feestje of festival niet meer als leuk evenement wordt gezien maar wordt gebruikt als excuus voor zichzelf.

Adrenaline

Het adrenaline verslaafd zijn is een onderdeel apart, hier gaat het over wanneer drugs gepaard gaan met adrenaline. Hier kom je snel bij gokproblemen, want het winnen van geld en de optie om veel te kunnen verliezen geeft een euforisch gevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *