weerstandsband bestellen

Is het bestellen van een weerstandsband de moeite waard?

Ben jij op zoek naar manieren om thuis te sporten? Dan is de kans groot dat je de weerstandsband al meerdere malen voorbij hebt zien komen. Ontzettend veel mensen maken tegenwoordig gebruik van dit middel. Hoe werkt deze band nou precies en wat zijn de voordelen ervan? Wanneer je gewichten tilt, voel je weerstand dankzij de zwaartekracht. Een weerstandsband werkt net iets anders en is elastisch. Hoe verder je de band uitrekt, hoe groter de weerstand zal worden. Dit in tegenstelling tot oefeningen met een dumbbell of barbell, waarbij de weerstand gedurende de oefeningen op sommige momenten aanzienlijk lager zal zijn. Er vindt overigens minder druk op je gewichten plaats, waardoor de kans op blessures minder groot is. De band wordt dan ook vaak gebruikt door mensen die herstellende zijn van een blessure. In veel gevallen zelfs op aanraden van de fysiotherapeut.

Een weerstandsband combineren met je huidige routine

Je kunt een weerstandsband of elastiek eventueel gemakkelijk combineren met je huidige routine. Doordat je talloze oefeningen met de band kunt doen, is het gemakkelijk om een oefening te vinden die een goede aanvulling op je schema vormt. Eventueel kun je de oefeningen die je al deed ook zwaarder maken door middel van een band. Zo kun je de band bijvoorbeeld aan je barbell bevestigen tijdens het bankdrukken. Zodoende wordt je bench press stabieler en zwaarder. Doordat er zoveel weerstandsband oefeningen te vinden zijn, kun je bijna iedere spiergroep trainen.

Reisvriendelijk

Als je op reist gaat, dan neem je uiteraard geen gewichten mee. Het meenemen van een weerstandsband is echter wel prima mogelijk. De band is erg licht van gewicht en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Bovendien kun je de oefeningen die je met deze band doet vrijwel overal uitvoeren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijk sporten in een hotelkamer. Ook thuis heeft het veel voordeel dat de banden zo weinig ruimte in beslag nemen. Terwijl gewichten vaak veel ruimte in beslag nemen, kun je deze band na gebruik makkelijk opbergen. Je hoeft dus zeker geen ruimte vrij te maken voor een serieuze home gym als je thuis wilt sporten.

Goedkoop in aanschaf

Bestel je een weerstandsband, dan ben je over het algemeen vrij goedkoop uit. De aanschaf ervan is in ieder geval een stuk minder prijzig dan dat van een bankdrukset bijvoorbeeld. Als je budget even minder is, maar toch lekker wilt sporten, is de band ideaal. Bovendien is de band ook een uitstekende aanvulling als je al fitnesstoestellen of gewichten in huis hebt. In dit geval kun je voor net iets meer afwisseling zorgen, of de oefeningen zwaarder maken.

Bij het bestellen van de weerstandsbanden raden we overigens aan om niet alleen op de prijs te focussen, maar vooral op kwaliteit. De beste weerstandsbanden gaan langer mee en kun je veilig gebruiken. Kies voor een naadloze band, om te voorkomen dat de band tijdens het sporten knapt. Houd er ook rekening mee dat je banden met verschillende weerstandsniveaus kunt bestellen. Bovendien kun je ook een set aanschaffen, zodat je verschillende oefeningen ook met een andere weerstand kunt uitvoeren.

Benieuwd naar welke voordelen een weerstandsband jou kan bieden? Kijk op www.medipreventie.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *