waarom-hardlopen-zo-goed-voor-je-is

Dit is waarom hardlopen zo goed voor ons is

De een vind het ontzettend leuk en de ander moet er niet aan denken om te gaan hardlopen. Toch is het voor iedereen goed om met regelmaat te gaan hardlopen. Wij geven je de verschillende redenen waarom dit zo goed voor ons is.

Veel beter voor je nachtrust in de avond

Wanneer je er voor kiest om overdag te gaan sporten, oftewel te gaan hardlopen, dan ben je in de avond sneller moe, waardoor je beter slaapt. Sommige mensen denken dat ze ook moe zijn wanneer ze de hele dag hard op kantoor hebben moeten werken, maar het verschil is dat die mensen vaak mentaal moe zijn, maar fysiek niet. Om echt goed te kunnen slapen is het belangrijk om mentaal en fysiek moe te zijn.

Daarbij is het wel verstandig om niet te laat in de avond te gaan sporten. Je lichaam wordt daar namelijk erg actief van en dat zorgt ervoor dat je mogelijk weer slechter slaapt. In de ochtend sporten heeft bovendien nog veel meer andere voordelen. 

Het werkt stressverminderend

Wanneer we een drukke periode hebben dan zijn we nog wel eens geneigd om het sporten over te slaan. Het nadeel is dat we hier vaak nog meer stress van krijgen en dat zorgt ervoor dat we onze dagelijkse taken weer minder goed uitvoeren. Even de rust nemen en de tijd nemen om te gaan hardlopen zorgt ervoor dat we stress verminderen en alle andere taken die we moeten doen ook beter kunnen uitvoeren. Dit zorgt er dan ook weer voor dat we minder last hebben van stress. 

Het is ontzettend goed voor onze gezondheid

Beweging is onmisbaar voor ons lichaam. Kies jij ervoor om wekelijks of meerdere keren in de week te gaan hardlopen en dus de beweging te krijgen die je nodig hebt? Dan zorg je er meteen voor dat je de beweging krijgt die jouw lichaam ook nodig heeft. 

Combineer je dit met het eten van gezonde voeding? Dan zul je ook merken dat jij je beter in je vel gaat voelen. Dat, samen met de hiervoor genoemde voordelen, maakt het het vast en zeker waard om er ook voor te kiezen om met regelmaat te gaan sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *