Sportoefeningen die u thuis kunt oefenen

Wilt u graag sporten, maar ziet u het niet zo zitten om naar een sportschool te gaan? Lees dan snel verder, in dit artikel geven wij een aantal oefeningen die u thuis kunt gebruiken om bijvoorbeeld lichaamsvet te verliezen, een beter conditie op te bouwen of om spieren te kweken. Sporten hoeft namelijk niet duur te zijn, en kan ook makkelijk thuis gerealiseerd worden.

Warming-up

Voordat u begint met de oefeningen is het belangrijk om een warming-up te doen, het is hierbij de bedoeling dat u de meeste spieren activeert en opwarmt. Dit kunt u het beste doen door te gaan hardlopen van zo’n 10 tot 15 minuten. Hiermee warmt u namelijk de meeste spieren in uw lichaam op. Dit kan buiten, maar ook bijvoorbeeld op een loopband, mocht u die thuis hebben staan.

Burpees oefening

Eenmaal opgewarmd is het tijd voor de eerste oefening, namelijk de burpees oefening. Dit is een hele intense oefening waarbij je je hele lichaam gebruikt en ook veel calorieën verbruikt. Spring met gesterkte armen omhoog in de lucht en zak daarna direct door in de hurken. Daarbij zet je je handen voor je en ga je met je voeten direct naar achter zodat je in een plank houding terecht komt. Spring daarna weer met je voeten terug en in de lucht.

Klassieke push ups

Deze klassieke oefening is nog steeds erg effectief, namelijk de push ups. Hierbij traint u niet alleen uw armen maar ook uw borstspieren. Het belangrijkste bij deze oefening is dat uw uw lichaam recht houdt en het liefst op je tenen leunt.

Squats

Een andere bekende oefening die tegenwoordig vaak wordt gebruikt is de oefening “squats”, hierbij heeft u alleen een bal of een muur nodig. Het is de bedoeling bij deze oefening om in een 90 graden hoek te staan met uw benen tegen de muur. Hierbij spant u de billen aan om naast uw benen ook uw billen te trainen.

Wilt u liever sporten in een sportschool? Bezoek dan eens de website Sportsplace welke onder andere een Sportschool in Zutphen heeft.

1 reactie

  1. Ik merk ook dat ik een betere warming-up moet doen voordat ik ga sporten of hardlopen. Hier kan ik natuurlijk thuis al mee beginnen. Ik ga morgen een routine samenstellen om voortaan warm de deur uit te kunnen gaan. Ik ben benieuwd welk effect het gaat hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *