Lekkerder hardlopen met Falke Run sokken

Beste mede hardlopers. Ben je ook zo lang op zoek geweest naar de ideale hardloop sok? Sokken verkrijgbaar bij de Action of Hema zijn nou niet bepaald ideaal. Mijn ervaringen zijn dat ze snel kapot gaan, stinken enorm naar zweet al snel en ademen niet goed.

 

Ik was dus op zoek naar een echte professionele sport sok. Een sok gemaakt specifiek voor hardlopen.

 

Mijn queeste begon op het wereldwijde interweb. Ik las me in, in de merken sokken die verkrijgbaar zijn. Dat zijn er heel veel, maar de koploper op dit moment lijkt toch Falke te zijn. Dit is een Duits van origine merk dat top sokken maakt. Misschien een beetje de Adidas onder de sokken zullen we maar zeggen. Overigens heb ik ook geen goede ervaringen met Adidas en Nike wanneer het komt op hardloopkleding maar dat daargelaten dat bewaar ik wel voor een volgende blog.

 

Enfin, ik zag dat Falke ook een hele speciale hardloop editie heeft toepasselijk genaamd Falke Run. Ik vond ze hier: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-run-sokken. Okay mijn ervaringen. Ze zijn gemiddeld dik, niet te dik dat niet fijn is in de zomer maar ook niet te dun dat niet warm genoeg is in zomer. Ze bestaan voor het grootste gedeelte uit katoen maar ook een beetje polyamide om ze goed rekbaar te maken. Ze zitten heerlijk. En dankzij alle positieve eigenschappen heel stiekem draag ik ze ook gewoon naar mijn werk of voor thuis op de bank, kan mij het schelen? Niemand die het ziet hoor. Het is niet zo dat je de sokken zo zou herkennen zo van oh wat doet Marieke nou weer die loopt op hardloopsokken op kantoor dat is toch geen porum. Nee zeker niet, ze verraden niet dat oorspronkelijk hardloopsokken zijn dus multi-inzetbaar wat voor mij ook dan weer geld bespaard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *