Blessure opgelopen tijdens hardlopen?

Beoefende hardlopers zijn bekend met de diverse valkuilen waardoor blessures kunnen ontstaan. Het kennen van de eigen krachten, het niet overschatten van de eigen conditie, het gebruik van goede hardloopschoenen, niet doorgaan wanneer er typische pijnklachten ontstaan en trainen op zwakke plekken, voorkomt een hoop narigheid, om nog maar te zwijgen over een zorgvuldige warming up.

Gewone spierpijn?

Het hoort erbij; het ontstaan van spierpijn daags na het hardlopen, vooral voor de beginnende hardloper geen onbekend fenomeen. Hebt u echter het idee dat er meer aan de hand is dan een gewone, reguliere spierpijn, zoals aanhoudende pijnpunten die bij de geringste beweging pijnscheuten opleveren? Bezoek in dat geval een fysiotherapiepraktijk waar ook sportfysio wordt gegeven. Zij zijn gespecialiseerd in het lokaliseren van pijnpunten en het toepassen van de juiste behandeling. Voor iedere cliënt wordt er een behandelplan opgesteld, zodat uw klachten niet alleen adequaat verholpen kunnen worden, maar uw dossier ook in de toekomst geraadpleegd kan worden.

Advies

Vanzelfsprekend kunt u eveneens rekenen op tips en advies, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe kunt u persoonlijk op een veilige wijze hardlopen? Zijn er beperkingen waarmee u rekening dient te houden? Is hardlopen überhaupt geschikt voor u? De fysiotherapeut is de professionele begeleider die u graag verder helpt.

Bezoek de website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *