Hardlopen in de winter, wat draag ik?

Hardlopen is voor veel mensen iets belangrijks in hun routine. Maar als het kouder wordt in de herfst en vooral in de winter is dat natuurlijk niet veel fijn om te gaan hardlopen. Maar de kou moet je niet tegenhouden om te gaan hardlopen in de winter. Je zal je dan maar goed moeten aankleden. Dat betekent niet een dikke winterjas met dikke wanten want dat is natuurlijk niet fijn om mee te hardlopen in de winter. Hier wat tips over wat je moet dragen tijdens het hardlopen in de winter. 

Thermo kleding dragen tijdens het hardlopen

Sportkleding kopen is natuurlijk belangrijk om je warm te houden tijdens het hardlopen in de winter maar vergeet dan niet thermo kleding toe te voegen aan je lijstje. Thermo kleding zal je geheid warm houden als je gaat hardlopen in de winter. Maar wat zijn nou goede thermo kleding als je wilt gaan hardlopen? Dat ga ik je vertellen.

Zorgt dat je je in meerdere lagen aan kleed. Begin dus met thermo. Het is niet zo dat thermo kleding je automatisch warm maakt. Je moet jezelf warm maken. Als je hard hebt gerend word je warm en de thermo kleding zorgt ervoor dat de warmte vast wordt gehouden. Zo blijf je warm tijdens het hardlopen in de winter. 

Zorg ervoor dat de thermo kleding wel goed zit. Dus niet te strak maar ook niet te los. Het moet natuurlijk wel fijn en comfortabel zitten tijdens het hardlopen. Daarom is het het handigst als je naar de winkel gaat en daar eerst de thermo vast zodat je zeker weet dat je de goede maat hebt. Over de thermo kleding kan je dan je sportkleding aan doen. 

Warme sportkleding

Om goed te kunnen hardlopen in de winter moet je goed gekleed zijn. Nu dat je de thermo kleding hebt kunnen we door met de warme sportkleding. Maar wat is nou goede warme sportkleding? Tijdens het hardlopen krijg je het uiteindelijk vanzelf wel warm. Daarom is het handig om iets aan te hebben wat je makkelijk uit kan trekken. Denk aan een trui of een vest. 

Zorg er wel voor dat je goed kan hardlopen met het vest of trui aan en zorg ervoor dat als je het uit doet het niet in de weg zit tijdens het hardlopen. Je kan hem om je middel knoppen bijvoorbeeld. Een licht vestje is het ideaal voor. Als je het warm krijgt kan je deze gemakkelijk uit doen en heb je verder geen last van tijdens het hardlopen. Dunne handschoenen zijn ook echt een aanraden. Deze zorgen er wel voor dat je handen warm blijven maar het zit wel lekker tijdens het hardlopen. 
Boven je thermo kleding zou ik daarom een kort mouw shirt aan doen aangezien de thermo al lange mouwen heeft. Met een sportbroek. Daaroverheen zou ik een vest of trui aan doen. Je doet wat handschoenen aan en een goede warme muts en je bent klaar! Hiermee bedoel ik niet zo muts met een leuk pluimpje natuurlijk. Eentje die lekker zit en waar je goed mee kan hardlopen. Wanneer je in de winter lekker wilt kunnen hardlopen is de juiste sportkleding kopen dan ook echt van belang! Zo geniet jij van een heerlijk hardlooprondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *