Tips voor een betere uitstraling

1. Zorg voor een goede huidverzorgingsroutine

Begin met het vinden van een reinigingsmiddel dat werkt voor uw huidtype en gebruik het elke ochtend en avond. Gebruik ’s ochtends een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 om je huid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Gebruik ’s avonds een vochtinbrengende crème om uw huid gehydrateerd te houden en er op zijn best uit te laten zien.

2. Eet gezond voedsel

Veel fruit, groenten en volle granen eten helpt je huid een gezonde gloed te geven. Vermijd suikerhoudend en vet voedsel, dat kan leiden tot puistjes of een doffe huid. Uiteraard is gezond voedsel ook goed voor jouw gebit, ga hier uiteraard ook voor naar de tandarts!

3. Slaap voldoende

Acht uur slaap per nacht is essentieel om je huid op haar best te houden. Te weinig slaap kan donkere kringen onder uw ogen veroorzaken en uw huid er dof doen uitzien.

4. Regelmatig bewegen

Lichaamsbeweging helpt de bloedcirculatie te verbeteren, waardoor je huid een gezonde gloed krijgt. Het helpt ook om stress, die puistjes kan veroorzaken, te verminderen.

5. Beperk uw alcoholgebruik

Teveel alcohol drinken kan je huid uitdrogen en haar er moe en dof doen uitzien. Als je toch drinkt, zorg er dan voor dat je gehydrateerd blijft door ook veel water te drinken.

6. Rook niet

Roken veroorzaakt niet alleen rimpels, maar vermindert ook de doorbloeding van de huid, waardoor deze er dof en futloos uit kan zien. Als u niet rookt, begin er dan ook niet aan. Als u wel rookt stop dan zo snel mogelijk.

7. Bescherm uw huid tegen de zon

Te veel blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker veroorzaken. Draag elke dag zonnebrandcrème, zelfs op bewolkte dagen, en blijf in de schaduw wanneer dat mogelijk is.

8. Verzorg uw huid

Wees voorzichtig met uw huid. Gebruik geen agressieve zeep of schrob je gezicht niet te hard. Als je je scheert, gebruik dan een scherp scheermes en scheer in de richting van de haargroei om irritatie te voorkomen. En verwijder altijd je make-up voordat je naar bed gaat.

Bron: praktijkvonbruckenfock.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *