Hardloopschoenen Usain Bolt onder de hamer

Ook wedstrijdtune Dorian van Rijsselberghe op veiling

Wie letterlijk in de voetsporen wil treden van de snelste man ter wereld kan nu terecht bij online veilinghuis Catawiki. Daar worden op dit moment namelijk twee gesigneerde hardloopschoenen van meervoudig Olympisch kampioen Usain Bolt geveild. De duurste van de twee schoenen droeg Bolt vorig jaar tijdens het WK in Beijing waar hij wereldkampioen werd. Wie mee wil bieden zal flink in de buidel moeten tasten. De verwachting is namelijk dat deze schoen tussen de 5.000 en 8.000 euro gaat opbrengen. De schoenen van Bolt zijn onderdeel van een grote Olympische spelen veiling met Olympische memorabilia. Andere topstukken van de veiling zijn onder andere een originele olympische fakkel uit 1960 (Rome), een gesigneerd Olympisch basketbalshirt van Earvin ”Magic’ Johnson uit 1992 en een beroemde persfoto van Fanny Blankers-Koen tijdens haar historische overwinning op de 200 meter tijdens de Olympische spelen in Londen (1948).

57795630-3517-4dff-a602-18b27e81c5e8Bolt
Usain Bolt is na zijn winst op de 100 meter in Rio de eerste man die tijdens drie opeenvolgende spelen goud wint op het koningsonderdeel van de atletiek. Veilingmeester Marc Jans, sportmemorabilia expert bij Catawiki, verwacht veel belangstellingen voor de schoenen. “Er komen wel vaker gesigneerde schoenen van Bolt op de markt, maar dan gaat het vaak om trainingsschoenen of zelfs om schoenen die hij niet eens heeft gedragen. Een schoen waarop hij wereldkampioen is geworden is echt uniek”. Inmiddels staat het hoogste bod op 3.200 euro.

Nederlandse atleten
Naast de schoenen van Bolt zitten er in de veiling ook een aantal andere bijzondere objecten van Nederlandse atleten. Zo kan er worden meegeboden op een door Ranomi Kromowidjojo gedragen t-shirt van de Olympische spelen in 2012, een door Tom Dumoulin gesigneerd wielershirt en heeft windsurfer en tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe een gesigneerd wedstrijdtune beschikbaar gesteld voor de veiling.

De Olympische spelen veiling duurt tot en met zondag 21 augustus en is te bekijken via www.catawiki.nl/olympischespelen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.