Buiten sporten in de winter: wees lief voor je spieren

24a80a70-88e6-423a-8d9f-710719975f33.jpg

Blessures voorkomen met goede voorbereiding en juiste producten

Alkmaar, 13 september 2016 – De winter staat voor de deur! En ondanks dat het dan verleidelijk is om lekker op de bank te blijven zitten met een kop thee, is het juist in de komende maanden belangrijk om fit te blijven. Het is namelijk dé manier om je weerstand optimaal te houden en zo de kans op een griepje of verkoudheid te minimaliseren. Wanneer je in de kou gaat sporten is het belangrijk om extra goed voor je spieren te zorgen en de juiste producten te gebruiken. VSM geeft tips om fit de winter door te komen.

In Nederland lopen minstens twee miljoen mensen regelmatig hard. En hoe bijzonder kan het zijn, hardlopen in de mooie natuur. Het zet al je zintuigen in beweging. Het opent je ogen, je oren en dringt door tot je gevoel. Veel mensen starten in het voorjaar weer met hardlopen. Tóch is er veel voor te zeggen om dit ook in de winter te blijven doen.

378f1c9f-1ba1-4ae5-a3ca-89627bbede41.jpg

Winterfit tips

Naast dat sporten in de winterse buitenlucht goed is voor je weerstand, verbrand je ook meer calorieën in de kou, verdwijnt je winterdepressie als sneeuw voor de zon door de aanmaak van vitamine D en endorfine én ga je straks vol energie het voorjaar in. Wel is het slim om op een aantal dingen te letten.

14e6529f-f7e9-4648-b13b-77e22844b76a.jpg

Draag de juiste kleding
Naast goede hardloopschoenen is de juiste kleding ook van groot belang. Ga voor een drielagensysteem. Hierbij is de eerste laag ademend, de tweede laag isolerend en de derde laag beschermend. Bij zacht winterweer kun je volstaan met laag één en eventueel laag drie. Bij extreem koud weer kies je voor alle lagen en eventueel ook nog voor thermo-ondergoed. Zorg er ook voor dat je je hoofd warm houdt door een muts op te zetten. Door een goede temperatuur/vochtregulering koelen je spieren niet te veel af wanneer je zweet.

 

f849813a-a7d8-43e0-aa9d-023ac9fc6ecf.jpg

Drink voldoende water
Voldoende water drinken verkleint de kans op blessures. Als het koud is merk je minder snel dat je dorst hebt. Daarnaast zweet je ook gewoon in de kou en daarom is het belangrijk om je vochttekort aan te vullen. Probeer elke 20 minuten 200 ml water te drinken, zo voorkom je dat je uitgedroogd raakt.

 

 

 

click.jpgTrain met een app
Een goede trainingsopbouw voorkomt overbelasting van je spieren. Trainen met een app is een perfecte manier om je trainingsschema rustig op te bouwen. Daarom is VSM onlangs een samenwerking gestart met de app van Evy Gruyaert: een persoonlijke hardloopcoach op je smartphone voor zowel beginners, als de meer gevorderde hardloper.

 

 

click.jpg

Goede spierverzorging
Door het sporten in de koude buitenlucht kun je sneller last krijgen van spierpijn. Ga daarom voor een uitgebreide warming-up en cooling down. Meer tips om blessures te voorkomen vind je op vsm.nl. Daarbij is het ook belangrijk om gebruik te maken van de juiste producten voor de verzorging van je spieren. VSM Spiroflor biedt ondersteuning voor, tijdens en na het hardlopen. Voor elk doel en voor elke behoefte is er een andere variant.

 

 

Over VSM

VSM geeft je kracht uit de natuur. Je kiest bewust om op een natuurlijke manier voor je gezondheid te zorgen. VSM begrijpt dat. VSM is een bedrijf met een groen hart. Voor jou ontwikkelen en produceren wij producten die hun oorsprong vinden in de natuur en die je gezondheid ondersteunen. Dit doen we al meer dan 100 jaar op een veilige, verantwoordelijke en milieuvriendelijke manier. Zo geeft VSM je kracht uit de natuur. www.vsm.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *