Hardlopen in de herfst

ontbijtrun

Het is weer herfst, de temperaturen dalen en de dagen worden korter. Hardlopen in de herfst en de winter is net iets anders dan in de zomer. Je moet meer rekening houden het weer en natuurlijk ook je zichtbaarheid. Dit betekent goede kleding (eventueel onderkleding), goede hardloopschoenen en een goede voorbereiding.

Beschermen tegen de kou

De temperaturen vallen nu nog mee, maar voordat je het weet wordt het vriespunt weer bereikt. Hou hier rekening mee en draag eventueel onderkleding. Termokleding zorgt ervoor dat transpiratie goed wordt afgevoerd en dat je lichaam warm blijft. Het is ontzettend belangrijk dat je lichaam droogt blijft. Draag daarom liever geen katoenen shirt. Katoen neemt namelijk veel vocht op.

Goede hardloopschoenen

Investeer in goede hardloopschoenen. En goed hoeft niet meteen duur te betekenen. Controleer of je schoenen voorzien zijn van een dikke zool en goed aansluiten. Dit is veel belangrijker dan de prijs. Bekijk ons assortiment goedkope hardloopschoenen voor topkwaliteit schoenen tegen een betaalbare prijs.

 

ZIjn je schoenen nat of koud? Laat je hardloopschoenen dan niet drogen op de verwarming, maar doe wat kranten in je schoenen. Te veel warmte is namelijk niet goed voor je schoenen.

Hardlooprugzak

Neem voor de zekerheid extra kleding mee, bijvoorbeeld een vestje of regenkleding. Regenkleding is tijdens de herfst en winter erg belangrijk. Door regen kun je namelijk snel onderkoelt raken. Zorg er wel voor dat je regenkleding ademend is, zodat transpiratie weg kan. Met een hardlooprugzak kun je extra items, zoals water, verlichting, regenkleding en een muts eenvoudig meenemen, zonder dat je hier hinder van hebt. Zorg ervoor dat ook je rugzak van goede kwaliteit is en goed aansluit. Een favoriet van desprintshop.nl is de Deuter rugzak speed lite van 10 liter. Een kleine sportieve rugzak dat voorzien van een luchtdoorlatende 3d bekleding wat nauw aansluit op het lichaam. Perfect voor man en vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *