boksen

3 dingen die je moet weten als je begint met boksen

Boksen is een workout die veel mensen doen en waar ze veel plezier bij ervaren. Snelheid, behendigheid, kracht, het komt er allemaal bij kijken. Als je deze sport (nog) niet beoefent en je wilt dit wel gaan doen, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten voor je begint en die goed zijn om in je achterhoofd te houden. Wij vertellen je welke dingen dat zijn.

Wat houdt boksen in?

Of je nu een beginnende bokser bent die spart in de sportschool of een ervaren bokser op hoog niveau, boksen is een pittige sport. Je hebt veel uithoudingsvermogen, behendigheid, maar ook kracht nodig. Voordat je de eerste voet in de ring zet, is het belangrijk om een aantal dingen in je hoofd te houden.

1)     De tactische kant van het spel

Tijdens een bokswedstrijd is het goed dat je je energie verdeelt. Je weet de game plan van je tegenstander niet, dus houdt rekening met verschillende scenario’s. Wanneer je merkt dat je achterloopt, zet je een tandje bij. De jury heeft een knop voor iedere speler. Zodra iemand een rake klap geeft, wordt er op de knop van die speler gedrukt. Degene bij wie uiteindelijk het meest op de knop is gedrukt, wint.

2)     Deze materialen heb je nodig

Als je begint met boksen, heb je niet heel veel nodig. Het belangrijkste zijn natuurlijk de bokshandschoenen. Zonder deze wordt boksen wat lastig. Deze beschermen namelijk je polsen, knokkels en vingers. Het is belangrijk dat deze goed passen, dus probeer ze uit voor je gaat boksen. Onder deze handschoenen draag je zwachtels. Deze geven je polsen en knokkels nog wat extra steun. Tot slot gebruik je scheenbeschermers. Je krijgt nog wel eens een trap op je schenen en deze beschermen ze.

3)     Wees niet bang

Sommige mensen beginnen liever niet aan boksen, omdat ze bang zijn met een blauw oog weer naar huis te gaan. Toch oefen je heel goed klappen te ontwijken en hoef je dus helemaal niet bang te zijn. Houd je handen goed hoog bij je gezicht en oefen goed op alle bewegingen. Oefening baart kunst en zo ook bij boksen.

Kickboksen geeft je een fit en vooral sportief lichaam. Het maakt je sterk, lenig en je verlegt je grenzen. Wanneer je problemen ervaart met je zelfvertrouwen, is boksen een hele goede redding. Je voelt je lekkerder in je vel en je voelt je beter over jezelf. Genoeg reden dus om eens een proefles te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *