Wat zijn de basis yoga houdingen voor beginners?

Ben je geïnteresseerd geraakt in yoga maar denk je dat het te moeilijk is? Wees gerust, want yoga is niet bedoeld om extreem lenig te zijn en het onbuigbare te buigen. Er zijn in feite yoga houdingen die je kunt doen die slechts een minimale inspanning vereisen. De kindhouding, baby duif houding, boom houding en sukhasana yoga houdingen zijn slechts een van de vele yoga houdingen die heel gemakkelijk te doen zijn. In feite zijn sommige van deze houdingen zo eenvoudig dat je je niet realiseert dat je ze misschien al in je dagelijks leven doet. Vergeet niet dat, hoewel dit slechts basis yogahoudingen zijn, het je toch veel voordelen kan bieden.  Welke houdingen zijn er allemaal? Dat lees je hier!

Sukhasana yoga houdingen

De sukhasana yoga houding is een soort houding waarbij je op de grond zit met je benen gekruist. Hoewel het misschien niet zo lijkt, kan de sukhasana yoga pose in veel verschillende variaties voorkomen. Dit is meestal de plaats waar je je handen plaatst. Je handen kunnen samen zijn en in een biddende houding of gewoon bovenop je knieën geplaatst terwijl je zit. Bij deze houding hoef je alleen maar je rug recht te houden en te mediteren. Terwijl je mediteert, moet je diep ademhalen en je concentreren op je mentale toestand. Meestal is het het beste om je geest leeg te houden in deze houding, omdat deze houding meer een psychologische oefening is dan een fysieke.

Boomhouding

De boomhouding is een yogahouding die wordt gedaan terwijl je rechtop staat. Je moet een van je voeten omhoog zetten en op de zijkant van je dij laten rusten. Je andere voet is verantwoordelijk om jezelf staande en in balans te houden. Vervolgens kun je je handen boven je hoofd, op je borst of op je heupen plaatsen. Dit hangt meestal af van je persoonlijke voorkeur en comfort. Net als bij de sukhasana houding, moet je deze houding vasthouden terwijl je stil blijft staan. Je zult je ook meer richten op de ademhaling en het helder houden van je geest. Maar je moet natuurlijk ook op je evenwicht letten.

Kindhouding

In de kindhouding zit je geknield en met je gezicht naar beneden. Je kunt ook je armen op de grond spreiden of ze naar beneden houden. In deze houding voel je meestal druk op je onderrug. Dit kan je pijn doen als je een specifiek rugprobleem of blessure hebt, dus probeer voorzichtig te zijn als je deze vorm doet en volhoudt. Probeer in deze houding niet te veel te rekken en te buigen. Hoewel je je ook kunt concentreren op je ademhaling en mentale toestand, zal de kindhouding je vooral laten nadenken over hoe je je rug buigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *