6 indoor loopoefeningen voor het winterseizoen

Ook al zijn de dagen korter en daalt de temperatuur, dat betekent niet dat je je gewone loopje moet opgeven. In feite is het nu een goed moment om weer te gaan hardlopen. Binnen trainen is in de wintermaanden echter het beste vanwege het potentiële risico op bevriezing of onderkoeling als je buiten bij ijzige temperaturen gaat hardlopen, vooral als je niet volledig bent voorbereid. Voor wie de hardloopschoenen niet kan opbergen tot de lente, zijn er genoeg manieren om zich binnenshuis in het zweet te werken. Deze 6 indoor hardloopoefeningen zijn precies wat je nodig hebt!

Hardlopen op de loopband

Als je op zoek bent naar een low-impact manier om je hart te laten pompen, kan een loopband de perfecte optie voor je zijn. je kunt de snelheid en helling gemakkelijk aanpassen, en je kunt zelfs een paar extra kilo’s aan je lichaam toevoegen met enkel- of polsgewichten om je  loopje wat uitdagender te maken. Loopbanden zijn ook een prima optie voor de koudere maanden, want je wilt niet naar buiten als het vriest. Bovendien kunt je altijd de verwarming van de machine hoger zetten, zodat je niet rilt terwijl je traint! Als je wilt gaan hardlopen op de loopband, volg dan deze tips om veilig en blessurevrij binnen te blijven. – Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je  loopband is ingesteld op de juiste snelheid en helling. Als je voor het eerst op een loopband gaat hardlopen, begin dan met een lagere snelheid en een lagere helling totdat je het onder de knie hebt. – Hoewel binnen hardlopen een geweldige manier kan zijn om je  hartslag omhoog te krijgen en wat extra calorieën uit te zweten, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je niet overdrijft. Als je te snel begint of te hard van stapel loopt, loopt je gemakkelijk risico op blessures.

Touwtje springen

Het springtouw is een klassieke oefening die zowel je onderlichaam (inclusief de bilspieren en beenspieren) als je core traint. Touwtje springen is ook een geweldige manier om wat extra calorieën te verbranden. Touwtje springen wordt meestal gedaan als cardio-oefening, meestal om op te warmen voor een sporttraining of wedstrijd. Je kunt touwtje springen echter ook doen als training op zich. Voor het beste resultaat probeer je deze oefening elke dag minstens een paar minuten te doen. Als touwtje springen nieuw voor je is, moet je met een paar dingen rekening houden. Zorg ervoor dat je met beide voeten tegelijk over het touw springt en je knieën gebogen houdt. Je wilt niet te hoog of te laag springen. Je moet een touw gebruiken dat ongeveer een voet van de grond is als je springt. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je proberen wat variaties toe te voegen aan je springtouw routine.

Traplopen

De traplopen is een geweldige oefening die je zowat overal kunt doen, zelfs in je kantoor! Je kunt een mini- of full-size weerstandsband gebruiken om kracht op te bouwen en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Deze oefening kan worden gedaan als warming-up of als volledige training. Het beste deel? Het duurt maar een paar minuten. Als je nieuw bent in de traplopen, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat de weerstandsband rond je dijen zit, niet rond je knieën (je wilt geen letsel riskeren). Als je deze oefening eenmaal onder de knie hebt, kun je de moeilijkheidsgraad verhogen door een dikkere band te gebruiken. – je kunt ook verschillende variaties van deze oefening proberen, zoals de “curl-and-walk” of “side shuffle”.

Core Workout

De core is een vaak vergeten deel van het lichaam als het gaat om lichaamsbeweging, maar het is net zo belangrijk (zo niet belangrijker) als andere spieren. Je kunt thuis een eenvoudige core workout doen met minimale apparatuur om kracht in je core op te bouwen en je algehele conditie te vergroten. je kunt zelfs een korte core workout doen terwijl je tv kijkt of achter je computer zit. Enkele voorbeelden van core-oefeningen zijn planken, crunches, sit-ups en beenheffen. Als je nieuw bent met core workouts, moet je een paar dingen in gedachten houden. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt bij deze oefeningen. Je wilt niet te veel gewicht gebruiken of jezelf te hard pushen, vooral als je deze oefeningen nog nooit eerder hebt gedaan. Zorg ervoor dat je elke dag een paar core-oefeningen doet en voeg ze toe aan je gewone trainingsroutine.

Synchroon lopen

Synchroonlopen is een geweldige manier om jezelf te verbeteren en tegelijkertijd plezier te hebben! je kunt deze oefening doen met een partner of als onderdeel van een groepsfitnessles. De bedoeling van gesynchroniseerd lopen is dat je in hetzelfde tempo beweegt als je partner(s) terwijl je ter plekke loopt. Deze oefening helpt je op koers te blijven met je fitnessdoelen, en geeft je vertrouwen in je  capaciteiten. Zorg ervoor dat je aandacht hebt voor je omgeving en dat je niet rent op een plek waar je over iemand kunt struikelen of een gevaar kunt veroorzaken.

Wrap up

Indooroefeningen zoals deze kunnen je helpen om fit te worden, zelfs als je geen toegang hebt tot een sportschool of in een gebied woont met beperkte buitenrenroutes. En het beste is? Je kunt de meeste van deze oefeningen thuis doen! Voor meer van dit soort gezondheidstips ga je naar Gezondermeer.nl.

Last but not least, voordat je met een nieuwe trainingsroutine begint, moet je eerst met je  arts praten. Die kan je helpen een plan op te stellen dat veilig is en afgestemd op je  individuele behoeften en doelen. Als je je plan eenmaal hebt, hoef je zich er alleen maar aan te houden en je zult binnen de kortste keren resultaat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *