Redenen om een hardloopcoach te nemen

Een hardloopcoach kan precies zijn wat je nodig hebt om je training naar een hoger niveau te tillen.

Meer dan zien dat ik veel meer potentieel in me heb dan ik besefte, heeft een hardloopcoach me verbonden met de hardloop- en moederloopgemeenschap. We trainen samen. We lopen trainingen. We stimuleren elkaar en moedigen elkaar aan. Eerlijk gezegd, als ik me niet had aangesloten bij een coach, zou deze site niet bestaan.

Als je denkt dat je niet goed genoeg bent om een coach te hebben: Als je hardloopt, dan ben je het. Als je denkt dat een hardloopcoach je tijd of geld niet waard is, dan vind je hieronder tien redenen om mogelijk van gedachten te veranderen.

Geïndividualiseerde training

(Goede) coaches ontwikkelen trainingen die passen bij jouw huidige conditie en doelen. Er zijn een heleboel online/social media/professionele hardloopcoaches die er zijn. Ik wil je waarschuwen om er niet een te kiezen die je een training geeft die bij je past. Kies er een die je trainingen op JOU afstemt en die begrijpt wat er allemaal bij komt kijken als je moeder en hardloper bent.

Doelen stellen

Coaches helpen je doelen te stellen en wedstrijden te kiezen die je kunnen helpen die doelen te bereiken. Ik was nooit iemand die wedstrijden liep als onderdeel van een seizoen. Ik trainde voor een race strikt op mezelf, geen oefenwedstrijden. Een coach kan je helpen wedstrijden te kiezen die goed zijn voor je training en mentale mindset, zodat je klaar bent voor succes.

Tip: https://www.letsdoitpt.nl/10-voordelen-van-hardlopen/

Motivatie

Ze kunnen je ook versteld doen staan van het potentieel dat ze in je zien en je op doelen zetten die je nooit voor mogelijk had gehouden. Ik had nooit durven dromen dat ik in staat zou zijn om een marathon onder de 2:45 te lopen. Iemand met ervaring die me vertelt dat het mogelijk is en die de weg weet, heeft een hele nieuwe wereld geopend waarin we kunnen zien waartoe we in staat zijn als we ophouden onszelf tekort te doen. Coaches kunnen je helpen dat zelfopgelegde plafond te verwijderen.

Running coaches houden je verantwoordelijk

Het is moeilijk om een training te missen als je een hardloopcoach hebt om verantwoording aan af te leggen.

Verantwoordingsplicht

Het is moeilijk om een training over te slaan of te missen als je een coach hebt om verantwoording aan af te leggen. Coaches houden je resultaten in de gaten en weten wanneer je niet je best doet of presteert. Het was mijn coach die voorstelde dat ik bloed zou laten prikken na een aantal slechte trainingen. De resultaten van het bloedonderzoek onthulden een groot aantal gezondheidsproblemen die waarschijnlijk onontdekt zouden zijn gebleven.

Klankbord

Mijn coach is een geweldig klankbord geweest voor mijn onzekerheden of zorgen als het gaat om trainen en hardlopen. Hij heeft me in het gareel gehouden als ik mezelf met anderen vergelijk, vol zelftwijfel zit of grenzen verleg op een manier die schadelijk is. Eerlijk gezegd is een van mijn favoriete dingen aan het hebben van een coach dat iemand me vertelt hoeveel ik moet rennen en hoe. Zo voorkom ik dat dat stemmetje in mijn hoofd me te hard of te ver drijft terwijl ik het juist rustig aan zou moeten doen.

Kameraadschap

Als je met iemand hardloopt, maak je op een veel dieper niveau contact met hem of haar dan wanneer je elkaar zou ontmoeten voor een kop koffie of een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *