Hier moet je op letten bij het kopen van bokshandschoenen

Ben je van plan om te gaan boksen? Of kickboksen? Dan heb je daar bokshandschoenen voor nodig. Maar welke maat heb je nodig? En welke bokshandschoenen zijn het beste? Waar moet je op letten bij de aankoop? Lees snel verder en krijg antwoord op al je vragen.

Wat is de beste maat?

De beste maat bokshandschoenen is natuurlijk per persoon verschillend. Je kunt het beste advies vragen aan je trainer. Toch zijn er een aantal richtlijnen waar je kunt zien welke bokshandschoen gemiddeld het beste bij je past. Hieronder vind je een tabel met de maat die je hebt op basis van je handomvang en je gewicht. 

Zoals je hierboven in de tabel wel kunt zien, wordt de maat van de bokshandschoenen weergegeven in OZ. OZ, oftewel ounce. 1 ounce is 28,35 gram. Hoe hoger het aantal OZ, hoe zwaarder maar ook hoe groter de bokshandschoenen. Naast de maat kan het per merk verschillen hoe de bokshandschoenen vallen. Er zijn verschillende merken van de handschoenen, denk hierbij aan Venum bokshandschoenen, Adidas, Booster en vele anderen. 

Is er een verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen?

Er zit weinig verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen. Als je kijkt naar bescherming en uitvoering dan hoef je niet per se een andere bokshandschoen te hebben voor beide sporten. Daarnaast maken de fabrikanten geen onderscheid tussen de verschillende handschoenen. Wel zie je bij ervaren bokser dat ze het liefst bokshandschoenen hebben met een padding op de plek van de knokkels. Een ronde en dikke bokshandschoen heeft daarom hun voorkeur. 

Wat is nog meer belangrijk?

Verder is het belangrijk om rekening te houden met hoe vaak je gaat trainen en hoe vaak je de bokshandschoenen gebruikt. Als je gevorderde bent en je traint vaker dan 2x per week, is het verstandig om een leren bokshandschoen uit te zoeken. Op het gebied van duurzaamheid en beschermen, zijn deze beter. Deze blijft namelijk wat langer goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *