Drie manieren om te squaten: variatie in je training!

Laten we eens kijken naar verschillende manieren om te squaten! Squats zijn een geweldige oefening voor het versterken van je benen en bilspieren, maar het kan soms een beetje eentonig worden om altijd dezelfde standaard squats uit te voeren. Daarom zullen we je enkele leuke variaties laten zien die je kunt proberen om je training interessanter en effectiever te maken. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan verder!

Squatten met een squatrek

Een squatrek is een essentieel hulpmiddel bij het uitvoeren van squats, vooral als je met zwaardere gewichten traint. Het biedt stabiliteit en ondersteuning, waardoor je je kunt focussen op het aanspannen van de juiste spieren. Met behulp van een squatrek kun je verschillende varianten van squats uitvoeren om je training naar een hoger niveau te tillen. Met front squats plaats je de halter op je schouders en zak je naar beneden alsof je op een stoel gaat zitten, waarbij je de nadruk legt op je quads en buikspieren. Met sumo squats plaats je je voeten breder dan heupbreedte uit elkaar, draai je je tenen naar buiten en zak je naar beneden door je heupen naar achteren te duwen, wat zich meer richt op je binnenste dijspieren en bilspieren.

Squatten met dumbbells

Als je je squats wilt uitdagen en je stabiliteit wilt verbeteren, dan zijn squats met dumbbells een uitstekende keuze. Het vasthouden van dumbbells terwijl je squat zorgt voor een extra belasting op je spieren en vereist meer balans. Met goblet squats houd je een dumbbell verticaal vast voor je borst en zak je naar beneden door je hielen in de grond te duwen, wat je quads, bilspieren en buikspieren traint en je houding verbetert. Een andere variant is overhead squats, waarbij je een dumbbell in elke hand houdt, je armen volledig uitstrekt en naar beneden zakt door je hielen in de grond te duwen, wat niet alleen je benen en bilspieren traint, maar ook je schouders en kernspieren, en je algehele stabiliteit verbetert.

Bulgarian split squats

Bulgarian split squats zijn een geweldige manier om specifieke beenkracht op te bouwen en de stabiliteit van je heupen te verbeteren. Bij deze oefening plaats je één voet naar achteren op een verhoogd oppervlak, terwijl je de andere voet naar voren brengt in een gebogen positie met je knie recht boven je enkel. Zak naar beneden door je achterste knie naar de grond te laten zakken, terwijl je je voorste knie gebogen houdt en ervoor zorgt dat je knie recht boven je enkel blijft. Kom weer omhoog door je voorste been te strekken en jezelf omhoog te duwen. Herhaal de oefening en wissel vervolgens van been. Bulgarian split squats richten zich specifiek op je quads, bilspieren en hamstrings, en kunnen je balans en stabiliteit verbeteren. Welke oefening ga jij uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *