Maak je droge mond weer gezond

Als je lichamelijke klachten hebt is dat natuurlijk nooit prettig en wil je daar zo snel mogelijk vanaf raken. Zeker als het mondproblemen zijn, want deze zijn niet alleen lastig maar ook vaak pijnlijk. Heb je bijvoorbeeld last van problemen zoals een vieze adem, tonsil stones of een constant droge mond? Dan is het zaak dat je het probleem zo snel mogelijk aanpakt. Mede om nog ergere klachten te vermijden. Er zijn meer dan voldoende producten te koop waarmee je mondproblemen op een veilige manier kunt aanpakken. 

Probeer een droge mond zoveel mogelijk te vermijden

Een droge mond kan tot grotere problemen leiden zoals moeite met slikken en praten. Om je mond voldoende vochtig te houden is het zaak dat je genoeg drinkt (bij voorkeur water) maar je kunt nog meer doen. Zo zijn er tal van producten te koop waarmee je de vochtigheid in de mond kunt laten toenemen, waarbij je onder andere kunt denken aan mondwater, tandpasta, sprays, kauwgom en pastilles. Deze zijn allemaal speciaal ontwikkeld tegen monddroogheid. 

Kies voor een speciale biologische kauwgom

Kies je voor kauwgom? Dan is dat een handig middel dat je nagenoeg overal gebruiken kunt. Je stopt het gewoon in je tas of zak zodat je er altijd gebruik van kunt maken als dit nodig is. Kies altijd voor een goede kauwgom zonder chemische toevoegingen zoals Moist-R™ biologische kauwgom. Hieraan zijn geen kunstmatige bestanddelen toegevoegd zodat de kauwgom altijd veilig te gebruiken is en geen aanslag vormt op je gebit. 

Goede kenmerken van de kauwgom

De kauwgom is lekker van smaak, zacht om te kauwen en zorgt ervoor dat je geen tandplak of tandbederf krijgt. Daarnaast stimuleert de kauwgom de mondeigen aanmaak van speeksel. Op die manier wordt niet alleen je mond minder droog, maar voorkom je ook de vorming van bacteriën die voor een slechte adem kunnen zorgen. Deze schadelijke bacteriën nestelen zich namelijk het liefste in een droge mond dus hoe vochtiger deze is, hoe minder ze zullen komen. 

Kies voor een middel dat bacteriën langdurig bestrijdt

Het is zaak dat je voor een product kiest die de oorzaak van een vieze adem goed aanpakt en die een langdurige werking heeft. Een slechte adem wordt veroorzaakt door anaerobe bacteriën die zich in je mond, neus of keel nestelen. Deze bacteriën gedijen het beste in een droge omgeving dus als je een droge mond hebt zijn ze daarin helemaal in hun element. Mondwater is een probaat middel om je mond te hydrateren en ervoor te zorgen dat deze fris aanvoelt. 

Mondwater met citrus- en mintsmaak

Kies je voor het gebruik van mondwater van OxyFresh met lemon dan geef je de bacteriën geen kans omdat je meer speeksel aanmaakt en een vochtigere mond krijgt. In het mondwater zitten geen chemicaliën zodat het te allen tijde veilig gebruikt kan worden en je niet bang hoeft te zijn voor vervelende bijwerkingen. Het mondwater bevat citrus met mint waardoor je snel en langdurig een frisse mond en dito adem krijgt en je ook meer speeksel aanmaakt. Dit zorgt er op natuurlijk wijze voor dat je mond minder droog wordt en schadelijke bacteriën geen kans meer krijgen. 

Koop tandpasta, mondwater en pastilles samen

Met het Oxyd8 Dry Mouth Pakket sla je wel drie vliegen in één klap. Je koopt namelijk tandpasta, mondwater en pastilles in één keer. Dit betekent dat je minder betaalt dan wanneer je alles los aanschaft maar ook dat het makkelijker voor je is omdat je niet alles zelf bij elkaar hoeft te zoeken. De producten uit het pakket zijn dermate goed op elkaar afgestemd dat je ze in combinatie met elkaar kunt gebruiken. 

Kenmerken van de tandpasta en het mondwater

Kies je voor de tandpasta en het mondwater? Dan worden deze doorgaans na elkaar gebruikt. De tandpasta eerst, gevolgd door het mondwater. Beide producten bevatten hydraterende ingrediënten zodat je mond direct minder droog aanvoelt en je verlichting van de klachten merkt. Daarnaast zitten er geen stoffen in waarvan je niet precies weet wat de oorsprong is, bevatten ze geen suikers en geen alcohol of SLS. Deze hulpstoffen hebben geen enkele meerwaarde qua werking, maar zitten er vaak in zodat mensen denken dat een bepaald product beter werkt. 

Kies voor de spray uit een compleet pakket

In het OraRelieve Droge Mond Pakket vind je naast tandpasta, mondwater en mondgel ook een speciale mondspray. Deze staat bekend onder de naam OraRelieve Moisturising Mouth Spray en zoals de naam al zegt, verzorgt deze spray de mond en maakt het er weer vochtiger in. De spray heeft een werking van ongeveer twee uur dus als het daarna nodig is, kun je nog opnieuw sprayen en de behandeling herhalen. De spray zit in een handige dispenser zodat je deze altijd en overal gebruiken kunt. 

Voor wie is de spray goed geschikt? 

Omdat er geen suikers aan de spray zijn toegevoegd mag deze ook door diabetici gebruikt worden. Ook voor hooikoortspatienten is de spray geschikt. De spray bevat xylitol waardoor je direct een frissere smaak in de mond krijgt en deze veel minder droog aanvoelt. De mondspray werkt ook tegen bacteriën in de mond die een slechte adem veroorzaken. Deze gedijen slechter in een vochtige mond dus als je vaker sprayt ga je ze beter tegen. 

Maak meer enzymen en eiwitten aan

Je mond maakt van nature ook enzymen en eiwitten aan die in het speeksel zitten. De spray zorgt ervoor dat dit extra gestimuleerd wordt, waardoor je mond nog beter beschermd wordt tegen zowel zuur als bacteriën. Adem je regelmatig door je mond, bijvoorbeeld omdat je neus nog wel eens verstopt zit? Dan krijg je daar sneller een droge mond van omdat deze vaker open staat. Met de spray kun je dan je mond meteen hydrateren zodat deze minder droog aanvoelt. Is de spray alleen niet voldoende tegen een droge mond? Kijk dan of deze in combinatie met de andere producten uit het pakket wel voldoende resultaat oplevert. Zo ben jij namelijk het snelste van je mondproblemen af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *