Deze dingen moet je eten als je aan krachttraining gaat doen

Goede voeding is echt superbelangrijk als je aan krachttraining gaat doen. Met krachttraining zorg je ervoor dat je spiermassa groter gaat worden. Om dit te bereiken is het niet alleen goed om te gaan trainen. Er ligt een belangrijke relatie tussen trainen en voeding. Als je aan krachttraining gaat doen moet je je goed houden aan een gebalanceerd dieet of een voedingsschema dat voor jou op maat gemaakt is. Als je deze twee dingen goed combineert zal je dit terug zien in het resultaat. 

Voeding bij krachttraining

Gebalanceerd en gevarieerd eten is altijd goed, of je nu wel of niet aan krachttraining doet. Wil je een compleet voedingsschema ontvangen, dan wordt er rekening gehouden met de balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij krachttraining is het belangrijk dat je voldoende energie hebt. Energie wordt over het algemeen uit koolhydraten gehaald. 

Naast deze koolhydraten zijn de proteïnen, ook wel de eiwitten genoemd, ook heel erg belangrijk. Eiwitten zijn heel hard nodig om je spieren te laten herstellen na een training. Ook helpen de eiwitten met het laten groeien van je spiermassa. Het hormoon testosteron wordt aangemaakt door het innemen van vetten. Ook deze leveren een bijdrage bij de groei van je spiermassa.

Kan je te veel energie krijgen? 

Ja dat kan zeker wel, daarom is het belangrijk dat je een voedingsschema laat maken dat helemaal gemaakt en afgestemd is op de energiebehoefte van jouw lichaam. De hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten een lichaam nodig heeft is per persoon verschillend. Dit hangt ook af van hoe intensief je aan het trainen bent en of je traint om af te vallen of om spiermassa op te bouwen. 

Combineren met andere sporten

Doe je ook nog andere sporten? Dan is het goed om deze op de juiste manier met elkaar te combineren. Zo werken sommige sporten elkaar tegen, maar kunnen ze elkaar ook versterken. Voorkom ook blessures. Doe je aan trailrunning? Dat is een intensieve sport, maar het is goed om er de juiste uitrusting bij te hebben. Wij adviseren om in deze shop te kijken voor alle spullen voor trailrunning. 

Alcohol en trainen

Als je een voedingsschema hebt waar je je aan moet houden, dan is dat een schema dat helemaal afgestemd is op jouw lichaam en de doelen die jij graag wil behalen. Hiermee ga je dan je spiermassa kweken. Hier staat geen alcohol in omdat alcohol een negatief effect heeft op het groeien van de spiermassa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *